0

Badeværelseslamper

Sorter faldende FILTER
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sorter faldende FILTER
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Det er vigtig at overholde reglerne, når der skal vælges lamper til badeværelset eller udendørs. Her kan du læse om de regler, der findes på området omkring belysning. Allerførst skal du finde ud af hvor i badeværelset, lampen/erne skal sættes op. Dit badeværelse skal deles op i 4 områder (område 0,1,2,3) - alt afhængig af i hvilke områder, lampen skal sidde, er der forskellige krav til lampen på et badeværelse.

Ud fra billedet kan du se hvor din lamper skal sidde, og derefter bestemme hvilken IP lampen MINDST skal have.

Zone 0: Er den indvendige del af badekar eller brusekar. IP skal være IP67 og max 12v, samt være specielt beregnet for brug i badekar.

Zone 1: Er den yderste afgrænsede del af badekar eller brusekar. For brusere uden kar er begrænsningen en afstand med en radius 0,6m fra brusehovedet. IP skal mindst være IP44 og fast tilsluttede.

Zone 2: Er begrænset af et lodret plan 0,6m uden for område 1 samt af gulvet og det vandrette plan 2,25, over gulvet. IP skal mindst være IP24.

Zone 3: Er begrænset af et lodret plan 2,4m uden for område 2 samt af gulvet og det vandrette plan 2,25m over gulvet.IP skal mindst være IP20. Stikkontakter på lamper må anvendes, hvis de er beskyttet ved seperat strømkreds, eller er beskyttet med HPFI afbryder på ikke over 30mA.